Alles voor de hobbybrouwer
Posted in Eten en drinken

Alles voor de hobbybrouwer

Vind jij het leuk om thuis bier te brouwen, dan is de kans vrij groot dat je ook ooit bent begonnen met een bierbrouw pakket waarmee je een kleine 6 liter bier kon brouwen. Super leuk om mee te beginnen, maar naarmate je verder gaat, wil je natuurlijk wat extra uitdaging. Omdat er tegenwoordig ook voor de hobbybrouwer allerlei mogelijkheden zijn, is het goed om deze mogelijkheden eens te bespreken. Dus ben jij een echte hobbybrouwer en wil je graag je eigen bier brouwen, in plaats van iedere keer volgens een standaard recept, dan hebben wij een aantal tips voor je.

Begin met een Brew Monk

De Brew Monk is voor de echte hobby brouwer een absolute aanrader. Waar je namelijk met een normaal pakket zo’n 6 liter bier kunt maken en dit bovendien doet in een pan, heb je met de brew monk veel meer mogelijkheden. De brew monk is namelijk een alles in één ketel, waarbij je alleen alle ingrediënten in de ketel hoeft te doen. Deze ketel, gemaakt van RVS is verkrijgbaar in verschillende formatie, waarvan de grootste goed is voor zo’n 60 liter bier. Ideaal wanneer jij tijdens een feestje of andere speciale gelegenheid je eigen biertje wil serveren. Wel is het goed om te weten dat de brew monk werkt op stroom, dus zorg er wel voor dat de brew monk gedurende het hele proces de mogelijkheid heeft om op dezelfde plek te blijven staan.

Je eigen recept

We kunnen het ons heel goed voorstellen, dat het volgen van een bierrecept natuurlijk op ten duur kinderspel wordt. Zelf bier brouwen is leuk, maar dan ook met je eigen recept. Gelukkig kan dat! Met de brouwsoftware kun je namelijk jouw favoriete biertje helemaal zelf samenstellen. In deze software zijn namelijk alle verschillende ingrediënten opgenomen, waardoor het systeem je exact verteld hoeveel je van ieder ingrediënt nodig hebt voor de ideale verhouding. Het enige wat jij dan vervolgens nog hoeft te doen, is alle benodigde ingrediënten in de brew monk gooien en deze het werk laten doen. Uiteraard is het wel belangrijk dat je af en toe controleert of alles nog wel goed gaat.

Tot slot

Het zelf brouwen van bier is vooral in het begin nog ontzettend uitdagend. Naarmate je het vaker hebt gedaan, ben je natuurlijk wel toe aan wat meer uitdaging. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook voor de thuisbrouwers legio mogelijkheden te bedenken om allereerst een volledig eigen recept samen te stellen en dit vervolgens ook is grotere oplages te kunnen brouwen. Zo kun je ook eens voor een vriend of vriendin een batch brouwen wanneer ze erom vragen.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart