De kou buiten de deur houden
Posted in Wonen

De kou buiten de deur houden

Goede isolatie van je huis is belangrijk om in de winter de kou buiten te houden. Ook in de zomer kan goede isolatie ervoor zorgen dat je huis niet heel erg opwarmt. Goede isolatie is dus erg belangrijk. Je kunt ervoor kiezen je bestaande voordeur te isoleren of je kunt kiezen voor kunststof deuren. Deze zijn vaak zelf al geïsoleerd en hierin zit ook isolerend glas verwerkt. Wil je je bestaande deur niet vervangen dan zijn er ook een aantal dingen die je kunt doen. Hieronder zie je wat je kunt doen wanneer je kiest voor een nieuwe deur of wanneer je de bestaande deur wilt aanpassen. 

Een nieuwe voordeur die beter isoleert

Zoals gezegd kun je het allerbeste voor nieuwe kunststof deuren kiezen, een van https://dhk.nl/ bijvoorbeeld, deze zijn zelf al geïsoleerd en houden zo dus gemakkelijk de kou buiten. De ene deur is wel de andere niet dus let er op dat je een deur kiest die goed isoleert. Hier zijn verschillende gradaties in te vinden. Een dikkere deur hoeft niet meteen beter te isoleren dan een dunnere, het gaat vaak ook om de binnenkant van de deur en welk materiaal hier gebruikt is. Zoals gezegd moet je ook kijken dat wanneer je een raampje in je voordeur wil deze gemaakt is van isolerend dubbellaags glas. Anders heb je kans dat het snel gaat tochten. 

Je bestaande deur optimaal isoleren

Je kunt er ook voor kiezen je bestaande deuren (opnieuw) te isoleren. Je kunt hierbij gebruik maken van een paar hulpmiddelen. Ten eerste is het slim om tochtstrips aan te brengen aan de zijkanten en onderkant van de voordeur. Deze houden wind tegen en dus ook de kou buiten. Is het raampje in je voordeur niet gemaakt van isolerend glas dan kun je gemakkelijk op dit raampje isolerende folie aanbrengen. Op kunststof deuren kun je zelf ook nog isolerende folie aanbrengen, op houten deuren wordt dit al een stuk moeilijker, het nadeel hiervan is echter dat dit soms niet zo fraai uitziet.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart