Hoe voorkom je een wespennest in jouw tuin?
Posted in Klussen

Hoe voorkom je een wespennest in jouw tuin?

Een wespennest is toch wel een nachtmerrie van veel huiseigenaren. Het is geen pretje, een volgroeid wespennest kan 5.000 wespen huisvesten. Ze zijn allemaal opzoek naar voedsel, te beginnen bij alles wat het dichtst bij is. Het is daarom goed om snel te handelen in het geval van een wespennest. Het is nog beter om wespennesten in te voorkomen. Lees verder voor tips!

Hoe voorkom je een wespennest?

Het is niet makkelijk om ervoor te zorgen dat wespen zich niet in je tuin gaan huisvesten. Het is belangrijk om te weten dat de koningin hun nest het liefste in de grond maken. De grond is alleen niet altijd veilig, in dit geval gaan ze in dakranden, aanbouwen en spouwmuren zitten. Het volgende kan een wespennest voorkomen:

●      Een nep wespennest

Alle gaatjes en kieren is bijna onmogelijk. Een hulpmiddel dat kan helpen bij het weren van wespen, is een nep wespennest. Wespen zijn territoriaal en gaan liever een andere plek zoeken dan een aanvaring aangaan met een andere kolonie.

●      Geuren

Geuren inzetten kan helpen met wespen uit je buurt te houden. Een voorbeeld is bijvoorbeeld koffiepoeder in een bakje dat je vervolgens aansteekt. Dit gaat alleen wel maar een dag mee. Kruidnagel, in water of in een halve sinaasappel gedrukt gaat langer mee en weert ze ook af.

●      De koningin doden

In het voorjaar zijn koninginnen op zoek naar een plek voor hun nieuwe wespenkolonie. Als je ze in deze periode ziet rondvliegen in uw tuin of schuur, dan is de kans groot dat ze daar een nieuw nest gaat bouwen. Het beste is om deze wesp dan ook alvast te doden, voordat er een wespennest in uw tuin komt.

Een wespennest verwijderen

Is het niet gelukt om een wespennest te verhelpen en heb je er toch eentje gevonden? Schakel dan een professionele wespenbestrijder in. Een wespennest zelf verwijderen brengt gevaar met zich mee en kan nare gevolgen met zich meebrengen. Al helemaal als u allergisch bent.

Share this post

There are no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart