Waar moet je op letten bij het kopen van fauteuils?
fauteuils
Posted in Wonen

Waar moet je op letten bij het kopen van fauteuils?

Fauteuils zijn er in alle soorten en maten. Van grijs tot geel en van leer tot stof. Voor de een is een fauteuil een pronkstuk in de woonkamer en voor de ander is het een heerlijke stoel om in te ontspannen. De fauteuil is een mooi en chic woord wat in het Nederlands ‘luie stoel’ betekent. Een fauteuil kan eigenlijk niet missen in je interieur. Waar moet je op letten bij het kopen van fauteuils? En welke soorten fauteuils bestaan er?

Soorten fauteuils

Er zijn veel verschillende soorten fauteuils, maar over het algemeen zijn de fauteuils in te delen in 5 categorieën: oorfauteuil, relaxfauteuil, draaifauteuil, clubfauteuil en een hippe fauteuil.
Het oorfauteuil herken je aan de randen die naar voren zijn gericht aan de rugleuning. Ze lijken op oren en zitten ook ter hoogte van je oor. Het model is door de jaren heen flink veranderd. Waar het eerst meer een klassieke stoel was, kan een oorfauteuil ook modern zijn.
Als je aan de relaxfauteuil denkt, denk je vooral aan oudere mensen. Met name omdat deze fauteuil verstelbaar is. Maar niets is minder waar! Er bestaan tijdloze en luxe fauteuils met bijvoorbeeld een warmtefunctie en usb-oplaadpunt.

De draaifauteuil wordt vaak geplaatst in het midden van de woonkamer als een eyecatcher. De fauteuil is draaibaar. Daardoor is het gemakkelijk de fauteuil in de kijkrichting te plaatsen hoe jij dat verlangt. Een andere fauteuil die is veranderd door de jaren heen is de clubfauteuil. Van oorsprong een cognackleur fauteuil en het past bij de woonstijl genaamd Chesterfield. De zit is lager en de armleuning en rugleuning zitten op dezelfde hoogte. Als laatste de hippe fauteuil. Misschien niet het meest comfortabel, maar enorm trendy!

Functie van de fauteuil

Voordat je begint te kijken naar bijvoorbeeld de kleur, de stijl en het materiaal van de fauteuil is het goed om eerst na te denken over de functie van de fauteuil. De keuze voor de functie kan je helpen bij de kleurkeuze, de stijl en het materiaal. Is de ruimte waar de fauteuil komt wat leeg en wil je een echte eyecatcher? Of ben je juist op zoek naar een luxe fauteuil waar je heerlijk in kunt rusten na een drukke dag?

Stoffen of leren fauteuil?

Je leefomstandigheden kunnen bepalend zijn voor de keuze voor stof of leer voor je fauteuil. Heb je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren, dan kan de leren fauteuil een optie zijn. Stoffen bekleding van de fauteuil heeft daarentegen een uitgebreider assortiment in motieven en kleuren en daardoor goed af te stemmen op je interieur. Een leren bekleding geeft een luxe uitstraling aan de kamer.

Lichaamslengte en lichaamsbouw

Fauteuils moeten comfortabel zijn. Daarom is het van belang te kijken naar jouw lengte en lichaamsbouw zodat de fauteuil goed bij je past. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van de zithoogte. De zitting van de stoel moet ongeveer 2 centimeter lager zijn dan de hoogte van je knieholten. Verder is het belangrijk dat je rechtop kunt zitten.

Op zoek naar een prachtige fauteuil? Kijk eens op de site van NADUVI voor inspiratie.

Share this post

There are no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart