Wat te doen bij een daklekkage?
Posted in Klussen

Wat te doen bij een daklekkage?

Je hebt een daklekkage, maar wat nu? Het is erg vervelend en het is ook belangrijk dat het zo snel mogelijk wordt verholpen. Doe je dit toch niet of doe je het te laat, dan kan de lekkage schade aanrichten aan je woning. Gelukkig kun je zelf ook een paar dingen doen voordat je contact opneemt met een dakdekker. Weet je niet goed wat je moet doen in het geval van een daklekkage? Lees verder voor tips.

Tips

●      Voorkom vervolgschade

Een lekkage kan voor vervelende vervolgschade zorgen. Daarom is het erg belangrijk dat je zo snel mogelijk maatregelen neemt om dit te voorkomen. Begin bij het opvangen van lekkend water. Dit kun je doen met behulp van handdoeken en emmers. Zorg er daarna voor dat als je spullen veilig zijn, anders kan daar ook nog schade aan komen.

●      Een daklekkage opsporen

Een daklekkage is te herkennen aan leksporen die te zien zijn op je plafond of langs de muren. Een daklekkage is alleen op te lossen als die is opgespoord. Dit is nog een best lastig klusje. Water valt zelden recht naar beneden bij een lekkage. Vaak is het zo dat het water al meerdere meters heeft afgelegd binnen je dakconstructie.

●      Meld de lekkage

Zorg ervoor dat je opstal- of inboedel verzekeraar op de hoogte is van de situatie. Meestal wordt schade aan het dak wel verzekerd. Het is alleen wel belangrijk dat de lekkage niet door jezelf is ontstaan. In dat geval zijn de kosten voor je eigen rekening.

Een plat dak

De grootste oorzaak van een lekkage aan platte daken is iets waar je niks aan kunt doen. Het weer is dan de boosdoener. Regen en vorst hebben veel invloed op de kwaliteit van je dakleer op het dak. Vorst en het dooiproces kunnen ook voor scheuren zorgen in het dakleer.

Share this post

There are no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart