Wat zijn de voordelen van het installeren van een spatwand in de keuken?
Posted in Keuken

Wat zijn de voordelen van het installeren van een spatwand in de keuken?

Spatwanden zie je in steeds meer keukens terugkomen. Met name bij de kookplaat of bij het gedeelte waar tijdens het koken de ingrediënten worden gesneden, heeft een spatwand vele voordelen. In de meeste huishoudens wordt de keuken dagelijks gebruikt. Spatwanden van GLAZZ bieden extra gemak en comfort. Wat precies de voordelen zijn, lees je in dit artikel. 

Hygiëne

Een eerste voordeel van een spatwand in de keuken, heeft met hygiëne te maken. Tijdens het koken kan de wand van je muur al snel vies worden. Op het moment dat je daar een glazen spatwand voor plaatst, kun je die viezigheid een stuk eenvoudiger schoonmaken. Aan glas hecht het vuil niet. Het gladde oppervlakte zorgt ervoor dat je het materiaal makkelijk met een doekje afneemt. Zo zorgt een spatwand in de keuken voor meer hygiëne. 

Bescherming

Naast dat een spatwand een stukje hygiëne met zich meebrengt, kan het ook een beschermende functie hebben. Met een spatwand in de keuken bescherm je de keukenmuur. Enerzijds bescherm je de muur tegen vuil van het koken die je er niet goed meer af krijgt, en anderzijds zorg je er met een spatwand voor dat je geen beschadigingen maakt.

Veel spatwanden zijn gemaakt van veilige materialen. Het maakt daarbij niet uit als je er een keer met een pan of ander keukengerei tegenaan botst. Hier zijn de spatwanden voor gemaakt. Zou je tegen je muur aan botsen, dan kan je zomaar een deel van de lak of muur beschadigen. In die zin biedt een spatwand extra bescherming.  

Styling

Een spatwand voegt qua styling echt iets toe aan je keuken. Afhankelijk van het type dat je kiest, creëer je een moderne of chique look. De spatwanden zijn van glad materiaal gemaakt, waardoor de keuken een strakke look krijgt. Daarnaast geven de spatwanden een gevoel van ruimte vanwege het licht weerkaatsende effect. 
Het leuke is, dat spatwanden er in allerlei soorten, kleuren en maten zijn. Voor elke keuken is er wel een bijpassende spatwand. Je hebt de mogelijkheid om van je keuken echt een geheel te maken. Je bepaalt zelf welke kleur mooi kan zijn. 

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart