Woonaccessoires kopen? Of oude meubels nieuw leven in blazen? Misschien tweedehands?
Posted in Wonen

Woonaccessoires kopen? Of oude meubels nieuw leven in blazen? Misschien tweedehands?

Veel mensen worden blij van nieuwe meubels. Het is en blijft voor veel mensen nou eenmaal een leuke bezigheid, wat nieuwe woonaccessoires in de vensterbank, nieuwe gordijnen voor de ramen, een andere kleur kussens op de bank en wat nieuwe kaarsen op tafel, maar ook een compleet nieuwe set meubels zoals een eettafel, salontafel en bankstel is natuurlijk fantastisch. Niet iedereen heeft echter het budget om regelmatig nieuwe meubels of accessoires aan te schaffen. Gelukkig zijn er ook een hoop andere manieren om je woning toch wat nieuw leven in te blazen.

Nieuw of tweedehands?
Moeten meubels voor jou per se nieuw zijn, of mag het ook tweedehands zijn? Het aanschaffen van tweedehands spullen is tegenwoordig steeds populairder. Niet alleen is het vaak goedkoper, ook is het beter voor het milieu om spullen her te gebruiken en niet telkens nieuwe spullen te kopen en oude spullen weg te gooien. Heb je een bepaald budget en houd je van designer items? Een bankstel van een bepaalde ontwerper kan nieuw érg duur zijn, tweedehands is de prijs misschien een stuk aantrekkelijker. Misschien is een tweedehands meubel van een bepaald merk qua kwaliteit beter dan een goedkoop meubel van een budget winkel. Met zo’n tweedehands meubel kun je dan vaak ook een veel langere tijd vooruit. Het kiezen van tweedehands spullen is beter voor het milieu en vaak geeft dat je een goed gevoel.

Oude meubels van een nieuwe look voorzien
Waarom zou je een nieuwe salontafel aanschaffen als je je oude ook van een nieuwe look kunt voorzien? Met een klein potje verf kun je een meubel van een nieuwe kleur voorzien en met een paar meter plakfolie kun je er zelfs een geheel nieuwe print of patroon op creëren. Heb je een mooie pot of vaas dan maak je daar een geheel nieuw exemplaar van met een stukje plakfolie erop! Kies bijvoorbeeld voor een mooie houten print of een gezellig kleurrijk bloemenprintje. De mogelijkheden met plakplastic zijn eindeloos.

Share this post

There are no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart