3 tips voor een gebruind kleurtje in de winter
Posted in Wellness

3 tips voor een gebruind kleurtje in de winter

Dat gebruinde kleurtje in de zomer vinden we allemaal fijn. Je voelt je mooier en zit lekkerder in je vel. Toch is deze in de winter vaak ver te zoeken wanneer je er niets voor doet. Er zijn verschillende manieren om toch dat kleurtje te creëren en/of te behouden. Lees snel verder om erachter te komen wat deze manieren zijn en wie weet geniet jij dan binnenkort weer van een mooi kleurtje op je huid.

Zoek de (winter)zon op

De eerste manier is eigenlijk vrij logisch, maar verdient het wel om in dit rijtje te staan. De UV-stralen van de zon zorgen er namelijk voor dat we een gebruinde huid krijgen. Ga je op wintersport of op een winterzon vakantie? Dan is de kans groot dat je gebruinder terug komt. Maar ook als je niet op vakantie gaat, kun je gebruik maken van de UV-stralen. Wanneer de zon schijnt op een mooie winterse dag kun je namelijk ook gewoon bruin worden. Het zal dan misschien niet zo snel gaan en aardig koud zijn, maar het heeft wel effect. Ook kun je gebruik maken van de kunstmatige zon. Denk hierbij aan het bezoeken van de zonnebank of de aanschaf hiervan. Zo kun je bijvoorbeeld een zonnehemel bestellen om er wanneer je maar wilt gebruik van te maken.   

Gebruik zelfbruinende producten

Ga jij liever niet naar de zonnebank en is de zon opzoeken voor jou op dit moment ook geen optie? Wees gerust, er zijn ook een heleboel verschillende zelfbruinende producten. Denk hierbij aan een spraytan, zelfbruinende lotion of tanning drops. Het is misschien even zoeken naar welk product het beste bij jouw huid past, maar dan heb je ook wat. Je kunt namelijk nu zelf bepalen wanneer je wat bruiner wilt zijn. Let wel op dat je hier niet in doorslaat en oranje door het leven gaat. 

Let op je voeding

Daarnaast schijnt je voeding ook bij te dragen aan de kleur van je huid. Bepaalde voeding bevat het ingrediënt caroteen. Caroteen zou onze huid een goudachtige kleur kunnen geven, wat voor ons dat bruine kleurtje betekent. Denk hierbij aan het eten van wortelen, spinazie, oranje fruit en hete pepers. Toch wil het niet zeggen dat als je dit nu allemaal gaat eten dat je dan ineens bruiner wordt, maar het is het proberen zeker waard lijkt mij. 

Share this post

There are no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart