Waarom kiezen voor een 4k beamer?
Posted in Wonen

Waarom kiezen voor een 4k beamer?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende beamers met ieder weer zijn eigen mogelijkheden en eigenschappen. Een beamer die de afgelopen tijd veel populariteit heeft gewonnen is de beamer 4k. In dit artikel ga ik daarom in het bijzonder in op een 4k beamer. Wat is een 4k beamer eigenlijk en wat zijn de verschillen tussen een 4K projectie en 4K op een beeldscherm? Dat lees je hieronder.

Verschillen tussen 4K en Full HD

De kans is groot dat je de 4K beamer tegenkomt bij de eerste en beste beamer webwinkel die je tegenkomt dankzij de gegroeide populariteit van deze beamer. 4K is een resolutie en komt veel voor. In vergelijking met een Full High Definition (HD): de 4K heeft een vier keer grotere pixeldichtheid dan de Full HD. Een Full HD heeft namelijk een pixeldichtheid van 1920 x 1080 pixels, wat neerkomt op een hoog gedefinieerde resolutie met veel pixels. Maar, een 4K resolutie beschikt over maar liefst 4096 x 2160 pixels. 

Verschillen tussen een 4K beamer en -televisie

Nu zijn er verschillende uitvoeringen van een 4K resolutie. Zo heb je een 4K beamer, maar ook een 4K televisie. Wat zijn dan precies de verschillen tussen een 4K beamer en een 4K televisie? Nou, het belangrijkste verschil zit hem in de kwaliteit van de functies. Dit uit zich uiteraard ook in de prijs. Hoewel de weergavekwaliteit nu niet meer zo erg verschilt tussen een 4K televisie en 4K beamer is het alsnog aan te raden om te kiezen voor een 4K beamer in het geval dat je graag een thuisbioscoop wilt creëren. Dit komt doordat er in echte bioscopen ook gekozen wordt voor een 4K beamers, dus het komt meer in overeenstemming met de werkelijkheid. Een beamer biedt meer flexibiliteit dan een televisie, omdat ze op een makkelijke manier geïnstalleerd kunnen worden in een relatief kleine ruimte. Wel moet je rekening houden met je budget, want een beamer kost behoorlijk wat geld. Kijk daarom wat jij belangrijk vindt en wat het beste bij jou past.

Share this post

There are no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart